Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Oturma Grubu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

16-09-2022 14:01
Oturma Grubu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oturma grubu satın alırken evinize yeni bir ürün almanın heyecanıyla mağazaları gezerek tasarımını ve renklerini çok beğendiğiniz mobilyaları alıyorsunuz. Ancak büyük bir yanılgıya düştüğünüzü sonradan anlıyorsunuz. Malzemesini ve sağlamlığınızı kontrol etmediğiniz ürünler 1 – 2 ay sonra deforme olabiliyor ve bu durum maddi açıdan sizi zarara sokuyor. Bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşmamak için mobilya alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Kuşkusuz herkes satın aldığı mobilyayı hiçbir sorun yaşamadan yıllarca kullanmak ister. Ancak bu maalesef her zaman mümkün olmuyor. Çünkü mobilya seçerken genellikle kaliteden çok tasarımına önem veriyoruz. Bu da seçilen mobilyaların uzun süre kullanılmasını sağlayamıyor çünkü tüm mobilyaların üretimlerinde dayanıklı malzemelerin kullanıldığından söz edemiyoruz. Peki, mobilya alırken nelere dikkat edilmeli?

Oturma grubu nasıl alınır? Oturma grubu alırken dikkat edilecekler neler? Yakından bakalım…


Salonunuzun Büyüklüğü

Oturma odası veya salonunuz için bir takım almayı düşünüyorsunuz. Bu durumda koltuk takımını seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu durumda ailenizdeki kişi sayısı kadar odanızın büyüklüğü de belirleyici bir etkendir. Büyük bir odanız olması durumunda geniş, büyük, daha çok kişinin oturabileceği takımlar tercih edebilirsiniz ancak küçük bir oda için bu tercih doğru olmayabilir. Bu durumda ise köşe takımları daha kullanışlı bir tercih olarak ön plana çıkabilir. L koltuk olarak da tabir edilen bu koltuklara berjer veya puf takviyesi ile kullanışlı ve eğlenceli bir kombin oluşturabilirsiniz.


Oda Tipinize Göre Hareket Edin

Mobilya seçimi yapmadan önce oda tipini belirlemeli, ardından oda tipine uygun bir mobilya seçimi yapmalısınız. Kare, dikdörtgen, yuvarlak veya l tipi şekle sahip odalardan hangisine sahipseniz o şekle uygun bir mobilya tercihinde bulunmalısınız.

Örneğin dikdörtgen şekle sahip bir oda için sert çizgileri olan mobilyaları tercih edebilirsiniz. Öte yandan yuvarlak bir oda için daha yumuşak çizgisi olan yuvarlak veya oval şekle sahip mobilyaları tercih edebilirsiniz.


Önceliğiniz Dayanıklılık ve Sağlamlık Olsun

Öncelikli olarak kriteriniz mutlaka kalite ve dayanıklılık olmalıdır. Kaliteli malzemelerden üretilen oturma grubu modellerini çok uzun süre deforme olmadan ya da yıpranmadan kullanabilirsiniz. Ancak dayanıksız malzemelerden üretilen oturma takımı tahmin edebileceğiniz gibi uzun bir kullanım ömrü sunamıyor. Bu nedenle tasarımından önce salon takımlarınızın üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığını sorgulamanızda fayda var. Ünlü markalardan aldığınız eşyalarınız dayanıklı olmayabilir ya da fiyatını uygun bulduğunuz eşyayı bir süre sonra değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

İskelet Aksam: Koltuk takımlarının iskelet aksamı, o mobilyaları takribi olarak kaç yıl kullanacağınızı gösterir. Ahşap aksam ne denli kaliteli olursa kullanım ömrü de o derece artar. Bu sebeple satın alacağınız mobilyada hangi ağaç türünün kullanıldığını kontrol etmeniz gerekir. Örnek vermek gerekirse meşe dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar kullanım ömrü sunar. Bunun yanı sıra ahşap aksamda birleşme noktalarının sadece tutkallı olması ya da vida ile tutturulmuş olması dayanıklılığı zedeleyebilir. Bu sebeple geçmeli sistemlerin kullanıldığı mobilyalara yönelmekte fayda var.


Koltuk ve Puf Alırken

Alışveriş sırasında özellikle de büyük mobilyaların satın alımında ani kararlar vermeyin. Pişmanlık yaşamamak adına bu çok önemli. Koltuk, puf ve kanepe satın alırken doğru seçimler yapmak mümkün. Her zaman koltuk takımı ile mükemmel uyumu yakalayabilecek bir kanepe ya da puf satın almak gerekli değil.

Koltuğun başlı başına bir mobilya olarak değerlendirin. Konforlu, fonksiyonel ve dikkat çekici bir model seçimi yapın. Ardından ona uygun kanepe ya da puf seçin. Puf satın alırken, tasarımı ve formu ile kanepe ya da koltukla uyumlu olmasına özen gösterin. Ayakların dinlendirilmesi için pufun yerden yüksekliğinin ölçerek alın. Ayrıca kolay hareket ettirilebilen ve sağlam olan modellerden yana seçim yapın.

Koltuk alırken doğru formda seçim yapın. Çok yuvarlak ya da çok düz formlardan ziyade, arada kalan bir form tercih edin. Ayrıca kanepe satın alırken nerede kullanılacağının önceden tespit edin. Örneğin pencere önünde kullanılması planlanan kanepenin sırt kısmının kısa olan bir model olsun. Döşeme seçiminde dikkat çeken kumaşlar tercih edilebilir. Kanepede, sade ve pastel renklerin seçilmesi ile modern bir etki yaratılabileceğinin unutmayın.


Uygun Fiyat

Elbette kuşkusuz herkes için önemli olan bir diğer kıstas da fiyatın uygun olmasıdır. Ancak bu noktada çok derin bir araştırma yapmanıza gerek yok. Çünkü kaliteli mobilya modellerini uygun fiyatlarla satın almanızı sağlayan internet siteleri çok sayıda kişi tarafından keşfedilmiş durumda… Bunlar arasında en çok tercih edilen vienzahome.com oluyor. Özellikle oturma gruplarında oldukça geniş bir model ve renk seçeneği yelpazesi sunması bu internet sitesinin yoğun ilgi görmesini sağlayan nedenlerden biri!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.