Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Modern Evlerde Oturma Grubu Nasıl Seçilmeli?

19-10-2022 12:17
Modern Evlerde Oturma Grubu Nasıl Seçilmeli?

Modern bir ev için seçimlerin en başında oturma grupları gelmektedir. Seçmiş olacağınız oturma grupları dışında başarılı dekorasyon seçimleri de önemlidir. Evinizin her tarza ve her unsurunun uyumlulukla la ilerlemesi önemlidir. Uyumu ve bütünlüğü oluşturmak önemli bir kusurdur.Eviniz için satın almış olacağınız oturma grupları, dekorasyon, aksesuar takımları modern eviniz için bütünlüğü ve genel uyumu sağlaması için seçimlerinizi doğru ve işlevli şekilde seçebilirsiniz.

Hayalinizdeki oturma odası için aradığınız koltuk takımı modelini kafanızda belirlemeniz çok önemlidir. Spor, avangard, modern gibi birçok model mevcuttur. Aralarından ne istediğinizi seçerek koltuk takımı aramalarınızı ona göre yapmanız kafa karışıklığınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Spor koltuk takımı istediğinizi varsayalım koltuk takımını seçtikten sonra aldığınız takımın tv ünitesi mevcut ise o televizyon ünitesini tercih etmeniz oturma odanızın şıklığını koruyacaktır. Eğer koltuk takımınızın bir tv ünitesi yoksa ona uyumlu ve renk zıtlığı olmayacak şekilde seçmeniz gerekmektedir aksi takdirde oturma odanızın içinde bir karmaşıklık yaşayabilirsiniz. Günümüzde artık her oturma odasında yemek odası da bulunmakta bu yüzden aldığınız oturma odası veya tv ünitesine en uygun yemek odasını seçmelisiniz. Alacak olduğunuz tv ünitesinin yemek odası modeli veya yemek odası modelinizin tv ünitesi olabilir bundan dolayı aynı takımı almanız oturma odanıza ayrı bir şıklık katacaktır.

Diğer mobilyalardan ziyade, koltuk takımı aksesuarlar ve dekorasyonlar ile çok ayrı roller oynamaktadır. Bunlarla birlikte, oturma odanızın tüm hoş görüntüsü olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilecek unsurlar mevcuttur. Bu yüzden sizlere sunmuş olacağımız modern evlerde oturma gruplarını nasıl seçmelisiniz adlı bloğumuzu inceleyebilirsiniz. Hem konforunuzu ve kullanımınızda kolaylık sağlayacak oturma grupları şimdi vienzahome.com’da sizleri bekliyor. Daha fazlası için oturma gruplarımızı incelemeyi unutmayın.

Tarzınızı Belirleyelim

Evinizdeki tarzınızı belirleyecek olan en önemli unsur koltuk takımı ve kanepe seçimidir. Tv ünitesi,orta sehpa, zigon sehpa ve aksesuarlar ile evinizin tarzını belirleyebilirsiniz. Öncelikle odanızın,salonunuzun ölçüleri ile başlayalım. Ölçünüze göre bir koltuk,kanepe seçimi sizler için en basit olanıdır. Koltuk için küçük bir alanınız mevcutsa köşe takımlarına yönelebilirsiniz.

Koltuk takımı tercih ederken sade ve şık görüntüye sahip takımlarda seçim yaparsanız tv ünitesi ve aksesuarlar konusunda zorluk çekmeyeceksiniz. Koltuk modellerinde yumuşaklık,sertlik ve orta sertlik sizin için çok önemli bir detay olsa da salonlarınızda sadece misafirleriniz için kullanacağınız takımlarda sert olması sizin için dezavantaj olabilir fakat kendi tercihiniz olsa da önerimiz orta sertliktir. Yumuşak olan takımlarda mümkün olduğunca kumaş tercihini doğru yapmanız gerekmektedir. Yumuşak oturma gruplarını tercih ederken kumaşınız ne kadar kaliteli ise sizin için o kadar kullanışlı ve uzun ömürlüdür.

Renk Seçimi

Oturma odalarınızın renk seçeneklerini zıt renkler seçmeyin bu durum kötü bir görüntüyle sizi karşı karşıya bırakacaktır. Koltuk takımınızın renklerine göre tv ünitesi ve yemek odası seçmeye özen gösterin koltuk takımınız krem renkte ise yemek odası ve tv ünitenizi beyaz ve gold detaylı tercih edebilirsiniz. Biraz daha baskın renklere mevcut bir koltuk takımınızın mevcutsa siyah gold veya siyah gümüş detaylı yemek odası ve televizyon ünitesi seçmeniz hem oturma odanızdaki karmaşıklığı hem de göz zevkinizi bozmayacaktır.

Kanepenizin bulunduğu ortamda nasıl hissettireceğini düşünerek başlayabilirsiniz. Böyle alanlarda sakin,sade ve nötr bir koltuk tercihinde bulunabilirsiniz. Fakat eğlenceli ve heycan katacak modelleri de hissedebiliyorsanız sizin için renk seçiminde en zorlu kısım burasıdır. Öncelikli olarak renk seçimi doğru ve uygun bir şekilde seçim yaptıysanız bu sizin için en önemli avantaj olacaktır. Eğer ki renk kısmını atlatabildiyseniz kolaylık sağlamaya başlayacaktır. Sizin renkli bir takım seçiminde rahatlık ön planda olmaya bilir gösteriş sizin için önemlidir. Fakat renk ve uyumu kadar rahatlığıda önemlidir. Ne kadar renkli tercih ederseniz edin rahatsız edici oturumu mevcut ise sizin içinize maalesef sinmeyecektir. Renk seçiminde renkli tercih etmek sizi baya yoracak tv ünitesi,orta sehpa,zigon sehpa ve aksesuarları seçerken zorlanacaksınız. Sade seçimlerde daha hızlı ve daha içinize sinen takımları bulabilirsiniz.

Koltuk İşlevseliği

Koltuklarınızı sizler sadece misafir ağırlamak için mi kullanacaksınız yada aileniz ile birlikte gün içerisinde en çok vakit geçirdiğiniz alanmı olacak. Yada tek başınıza genelde çek yat özeliğini kullanarak televizyon izleyebileceğiniz bir modern oturma odası mı olacaktır. Öncelikle sizler koltuğunuzu hangi odaya ve ne kadar süreli kullanacağınıza kesin bir karar vermeniz gerekir modern koltuklarda genelikle 2022 trendlerini baza alarak çek yat özeliğinden ziyade arkaya doğru yatırılabilen yatak özelikli mekanizmalı koltuklar mevcuttur.

Misafirlerinizi ağırladığınız zaman sizlere kolaylık sağlayacak takımları arıyorsanız çek yat veya mekanizmalı çek yat modellerini tercih edebilirsiniz fakat sizler odanızda her gün vakit geçiriyor ve televizyon izlemeyi seviyorsanız odanızın koltuk takımlarını özenle ve kaliteyle seçmenizi öneririz. Minderlerinizi olabildiğince sade tutmaya ve olabildiğince fazla olmasına özen gösterebilirsiniz. Modern bir oturma odasında en vazgeçilmezlerden olan koltuk takımları oturma odanızı ön plana çıkaracaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.