Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Küçük Odalar İçin Oturma Grubu Önerileri

27-09-2022 14:21
Küçük Odalar İçin Oturma Grubu Önerileri

Uzun süreli kullanım için satın alınan oturma grupları bundan dolayı en dayanıklı malzemelerden üretilir. Kullanım alanlarına, materyallerine, tasarım seçeneklerine göre sayısız alternatif barındıran oturma odası ürünleri, her türlü dekorasyon tarzına göz alıcı görünümüyle hitap etmeyi başarır.

Kanepelerden koltuklara, puflardan minderlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan oturma grubu üniteleri, her evin ihtiyacına eksiksiz şekilde yanıt verir.

Odamızda Nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve önerilerimizi şimdi inceleyelim;

Odanızın boyutu

Öncelikle odanızın metrekaresini ve boyutunu göz önünde bulunduralım alanımız ne kadar büyük olursa dekor ve aksesuar olarak da ek seçenekler sunarak odamıza geniş bir algı yaratabiliriz. Odamızın boyutu bizler için en önemli kısımlarımızdan göz önünde bulundurmamız gereken bir kısımdır. Odamızın ölçüsüne göre Koltuk, kanepe, l koltuk, berjersiz sadece koltuk ve Tv ünitesi kullanabiliriz. Eğer odamız yeterince küçük ise odamızın en küçük hallinden en büyük halline kadar nelere dikkat etmemiz gerektiğini sıralayalım.

Oda da Koltuk, köşe seçimi

Eğer ki odamızda koltuk tercih etmek istiyorsak detaylı vintage, avangard modellerden ziyade daha çok spor ve kol kısımlarının ince olduğu takımları seçebiliriz. Koltuklarımızı sade ve havadar renkler seçerek odamızın küçüklüğünü göstermeyip duvar ve aksesuarlarımızla bir tutabiliriz. Odamızda bu kadar uğramsak istemiyoruz derseniz sizler için tasarlanmış oda setleri ile şekillendirebilirsiniz.

Köşe takımlarının en çok kullanıldığı kısımlardan bir tanesi olan küçük odalar için köşe önerileri sizlerle birlikte köşe seçiminizde özelikle rahat ve olabildiğince spor modellere yönelebilirsiniz alçak ve ayaklarının genelde yere yakın olmasına özen gösterebilirsiniz. Modellerde tercihiniz genelde bu yönlerde olursa odanızın yüksekliği önemli olmadan odanızı ferah bir şekilde tutabilirsiniz.

Oda da tv ünitesi

Küçük odalarımızda daha çok küçük ve havadar oldukları için tv ünitesi tercih edilmemekte fakat koltuk ve köşelerimize uyacak şekilde ayak detayları spor modeller odanıza güzel bir görüntü katacaktır. Odalarınızdaki tv ünitesi seçiminde önceliğimiz 2 metreden kısa ve yere yakın olmasına özen gösterebilirsiniz. Sadece alt ünitesi alabilir raf ve dolap kısımlarını satın almayabilirsiniz. Tv ünitesini koltuk ve köşenize orantılı şekilde koymaya özen gösterin koltuk ve köşenizin yanında çaprazında olduğu takdirde kötü bir görüntü ve sizleri odanın içerisinde boğacak bir görüntüye sahip olacaktır.

Renk seçimi

Odalarımızın ferah ve havadar olması için koltuk ve köşe seçimlerimizde olabildiğince tek renk ve açık tonları seçebiliriz. Renkli seçim odalarımızı boğacak ve çirkin bir görüntü yaratacaktır. Tv ünitesi seçimlerinde ahşap ve aynalı modeller kullanalım bej ve sade renklere yönelelim ayna kullanımını tv ünitesinde ayna tercihinde bulunmak odanızın yansıması ve ışıklar ile odanıza ferah bir görüntü verecektir. Aksesuar renk seçimlerinde sadeyi çok bastırmadan renkli tablo ve tv ünitesini üstüne koyabileceğimiz küçük detaylı ürünler, aksesuarlar kullanabiliriz. Tablo, boy aynası gibi ürünler ile odamızı renklendirebiliriz.

Perde ve avize seçimi

Perdelerimizi olabildiğince eski modele hitap eden beyaz ve desenli tercih edebiliriz perdelerimizde çok detay bulundurması gözümüzü ve bünyemizi yormaktan ziyade odamızı boğabilir perdelerimizin seçimini yaparken sade, küçük desenli modelleri tercih edebiliriz. Odamızın avize ve ışıklandırma seçeneği olarak tv ünitesi, tablo, boy aynası gibi ürünlerin arkalarında kullanarak odamıza güzel bir hoş görüntü sağlayabiliriz. Renk seçiminde gün ışığı ve sarı, gri ışıkları kullanabiliriz. Avizemizi genelde tavana yakın ve küçük olmasına dikkat edelim avizemizde kesinlik 1 den fazla lamba ve ışıklandırma olmasına dikkat edelim odamızda tek ışıklandırma odamızı boğacak ve alanımızı daraltacaktır. Fakat birden fazla aydınlatma ve ışıklandırma ile odamızı geniş bir havaya sokabilirsiniz.

Ürünlerimizi ve Vienzahome bloglarımızı incelemek için vienzahome.com

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.