Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Genç Odası Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

15-10-2022 17:34
Genç Odası Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Genç odaları genellikle Karyola,baza,başlık,yatak,dolap ve çalışma masalarından oluşmaktadır. İşlevsel halle getirebilmek için dekoratif ürünler ile getirebiliriz. Komodin,kitaplık,çamaşırlık,şifonyer gibi ürünleri kullanarak işlevsel halle getirebiliriz. Gençlerin ve genelde genç odalarında geçirdiği vakitler onlar için çok önemli kısımlar gençler için odanın rahat ve işlevsel olması onların için önemli bir detaydır. Bu yüzden genç odası tercih edilirken bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekir. Genç odası alırken neye dikkat edilmesi gerekir? Genç odalarının dekorları nasıl olmalı ve ders çalışabilecekleri ortamı nasıl yaratabilirsiniz? Kısaca sizler için oluşturmuş olduğumuz bilgiler doğrultusunda ilerleyebilirsiniz.

Renk Seçimi

Genç odası seçimlerinde renk seçimi önemli bir rol oynamaktadır. Herkesin merak etiği konulardandır. Genç odası takımları alırken renginin altarnatik renkler ile değiştirilmesi dışında renk değişimi yapmak istemiyorsanız içerisindeki aksesuar,dekorasyon ve halılar ile birlikte renklerinde bütünlük sağlayabilirsiniz. Çocuğunuz küçük yaşlı ise genelde tercih olarak görünün renkler kızlar için pembe olarak görünür erkekler için ise mavi odaklıdır. Odalardaki pembe ve mavi tutkusu ile hoş ve şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Çocuklar büyüdükçe renklerden oldukça sıkılmaya ve bunalmaya başlayacaktır. Eğer ki genç odalarını uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız cocuklarınızın gelecek yaşlarda büyüyeceğini göz önünde bulundurarak tercih yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Odalarında renk tercihi yapılırken genelde pastel ve genel renkleri tercih etmenizde fayda vardır.

Oda Büyüklüğü

Genç odalarını işlevsel halde kullanmak için odalarını olabildiğince büyük tutmayı göz önünde bulunduralım. Çocuklarınız büyükçe çalışma alanları,kıyafet dolapları, bilgisayar masaları ve bir çok işlevsel alan açılacaktır. İleri düşünerek hareket etmek sizin için en sağlıklısıdır. Alanımız ne kadar geniş olursa çocuğunuzun ilerideki hayatında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Ders çalışma alanı onun geleceği için önemli bir kısımdır çalışma masalarını tercih ederken dar sıkışıktan ziyade geniş ve kullanışlı olarak seçim yapmanız daha faydalıdır. Eğerki baza tercih etmiyorsanız birden fazla çocuğa sahipseniz ranza tercihinde bulunabilirsiniz. Dolapları onlar için büyüdükçe en önemlisi olmaya başlayacaktır. Dolaplarını kullanışlı raflı ve aynalı seçmeyi tercih edebilirsiniz.

Verimli Uyku

Genç yaşlarda çocuk yaşlarında verimli uyku çocuklarınız için en önemli detaydır. Odamızın yerleşimi mevcut alana göre yapılmalıdır. Ancak dekorasyon aksesuar tercihlerinin dışında çocuklarımızın rahat uykuları için yatak ve başlık seçimleri de bir o kadar önemlidir. Yataklarından verimli uyku ve neşeli şekilde kaldırmayı sağlamak için yatak seçiminde kısıtlamalara gelmenizi istemeyiz. İdeal ve verimli uyku alanları için ışık ayarlamalarını kesinlikle yapmayı unutmayalım. Verimli bir uykuda en önemlilerden biriside avize ve gece lambası tercihleridir.

Çok Amaçlı Kullanım

Gençlerimiz genellikle ergenlik dönemlerinde kendilerini kapatmak ve yalnız kalma hissine sahip duyacaklardır. Onları kısıtlamadan sahip olabildikleri alanları çoğaltmaya önem göstermemiz gerekir. Öyle ki gençlerimiz sadece odalarını yatak odası için kullanmazlar. Yeri geldiğinde parti yaparlar yeri geldiğinde film izlemek için kullanabilirler. Hobilerine ortak olmaya özen gösterelim. Çocuklarımız müzik aletleriyle resim cizmesiyle vb. hobilerle zaman geçirmelerini istemeleri çok normaldir, mobilya seçiminde portatif seçimlere yönelebilirsiniz. Kitap okumayı ve müzik dinlemeyi seviyorsa berjer,sallanan sandalye vb. ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak mobilya satın almayı planladığınızda ne olursa olsun, sizlere kolaylık sağlayacak ve huzur verebilecek tonlarda mobilya seçimine özen göstermeniz gerekmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.